Změny v provozu ordinace od 1.4.2012 + formuláře

20.03.2012 09:32

!!!DŮLEŽITÉ!!!

Od 1.4.2012 vstupuje v platnost zákon 372/2011Sb. , ze kterého vyplývají následující změny:

-nesmíme ošetřovat děti do 18 let bez doprovodu zákonného zástupce (pokud  se nejedná o hrožení života nebo neodkladný stav) U dětí nad 15 let může jeden z rodičů napsat generální souhlas s ošetřováním samotného dítěte, který platí až do 18 let dítěte. - To neplatí u dětí mladších 15 let, kde je doprovod jednoho z rodičů nezbytný.

-Pokud dítě doprovází prarodič, nevlastní rodič nebo dospělý sourozenec, musí mít od jednoho z rodičů podepsanou plnou moc.

- K nepovinnému očkování potřebujeme písemný souhlas alespoň jednoho z rodičů(klíšťovka, pneumokok, meningokok, děložní čípek..) Před plánovaným očkováním si prosím v ordinaci vyzvedněte příbalový leták očkovací látky a formulář k souhlasu. Pokud jste dítěti staršímu 15 let napsali generální souhlas, pak i on se musí předem seznámit s příbalovým letákem a podepsat souhlas s očkováním.

- po očkování setrvejte 30 minut v čekárně.

- nepovinné očkování provádíme ve čtvrtek od 16 do 17 hod

-telefonické informace nesmíme podávat. Na výsledky laboratorních testů se musíte zeptat osobně, nebo napsat SMS z mobilu, který jste nahlásili v ordinaci. Jen na tento mobil Vám odepíšeme.

 

Všechny formuláře si můžete vyzvednout v ordinaci nebo stáhnout zde:

souhlas_zakonneho_zastupce_nezletileho_pacienta_starsiho_15ti_let.doc

urceni_osoby_prarodice.doc

souhlas_s_ockovanim.doc

cervarix.pdf

encepur.doc

havrix.pdf

prevenar_13.pdf

menveo.pdf

priorix-tetra.pdf

rotarix.pdf

silgard.pdf

twinrix_paediatrics.pdf

vaxigrip.pdf